Kokemuksia

Ilkka: “Enää en uskaltaisi olla tekemättä geenitestiä!”

Tein oman Evogenomin geenitestini jo syksyllä 2021. Innostuin todella tuloksista! Aluksi innostuin tuloksista lähinnä ajatuksilla: ”Ompa kiva tietää! Olisinpa tietänyt tämän urheilija-aikoinani. En ole ollut väärässä, tämä selittää paljon.” Jonkin aikaa meni ja aloin pohtimaan tuloksia tarkemmin, mitä hyötyä näistä voisi olla minulle? Siirryin konkretiaan: Tarvitsen keskimääräistä enemmän palautumisaikaa – Ahaa, siksi Suunnon Appi kehottaa koko ajan pitämään välipäiviä palautumista varten. Kofeiini poistuu tavallista nopeammin aineenvaihdunnastani, eikä siksi piristä toivotulla tavalla jne. No tätäkin olin ihmetellyt – en koskaan kokenut selvää piristymistä, vessaan kyllä piti juosta ja kainalot hikosivat.

No tästäpä on helppo loikata tuonne lääkepuolelle. Kofeiinin poistumisesta kertovassa osiossa viitattiin myös lääkkeisiin. Niinpä tilasin silloisen Pharman (PDF-raportti), joka vastaa kutakuinkin nykyistä Appin kautta ostettavaa Farmaa. Ja nyt löysin todella konkreettista hyödynnettävää faktaa. Pitkä lista lääkkeistä (kauppanimikkeet lueteltuina), jotka eivät mahdollisesti toimi ollenkaan tai toimivat väärin! Kofeiinipitoiset flunssa- ja särkylääkkeet (pitkälista niitä hyvin tunnettuja ja paljon käytettyjä lääkkeitä). Eikä myöskään se tunnetuin iholle levitettävä kipugeeli näyttäisi toimivan – ja ei muuten ole toiminutkaan. Ja jos jossain vaiheessa tarvitsen verenohennuslääkkeitä sydänvaivoihin, se tunnetuin ei todennäköisesti toimi.

Niin ja sitten se kolesterolin hoito. Kaikki vastatiinit näyttäytyvät punaisina! No ne kyllä toimivat minulla, mutta haittavaikutukset ovat se suuri riski. Olen syönyt vastatiineja jo yli kymmenen vuotta. Mistä sitä enää osaa sanoa, aiheuttaako lääkitys kipuja tai jäykkyyttä jaloissa. Kaikkeen on jo ehtinyt tottua. Mutta kipu ja jäykkyys eivät ole se varsinainen riski, ne toimivat vain sellaisena hälytyskellona, johon pitäisi reagoida.

Ja muuten, n. 7 vuotta sitten minulta testattiin vitamiini- ja hivenainetasot. Lääkäri hieman säikähti todella alhaista D-vitamiinin tasoani! Siitä alkaen D-vitamiinia on pitänyt tankata purkista. Ja sittenhän tuo geenitesti paljasti saman asian.

Jos testissä nousee esille sellaisia mahdollisesti toimimattomia lääkkeitä, joita käytätte, ottakaa yhteyttää lääkäriinne. Heidän tehtävänä on arvioida, kuinka testiin tulee reagoida.

Ilkka


Farma-geenitesti vain 148 €!

Kevään tarjouksena Feel- ja Beauty-geenitesti yhteishintaan 149 €, josta selviää mm. D-vitamiinin luontainen taso!


Tags:

Google Play Store App Store
  • Ahlmaninkatu 2 E
  • 40100 Jyväskylä
  • 050 373 4935
  • info[a]evogenom.com
Avainlippu
Epassi
LeWell
Medifon
Smartum
Kuntomaailma
Diagfactor