Geenitesti

Painonhallinta, liikunta sekä hyvinvointi, Evogenom -geenitesteistä löytyy sinulle sopiva ratkaisu.

Hyvä terveys koostuu fyysisestä, henkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista, joihin geeneillä on oma vaikutuksensa. Olemme kaikki erilaisia yksilöitä, ainoastaan identtisten kaksosten geenit ovat keskenään täysin samanlaiset. Evogenomin geenitestin avulla opit ymmärtämään millaisia ominaisuuksia kehomme kantaa mukanaan.

Tutustu tuotteisiimme

Painonpudotus

Geenit ja painonpudotus

Tehokkain ratkaisu painonpudotukseen. Löydä sinulle tehokas ja turvallinen tapa pudottaa painoa.

Lue lisää

179,00€

179,00Osta

Move

Geenit ja liikunta

Tehokkain ratkaisu liikuntaan. Löydä vahvuutesi harjoittelussa ja selvitä, miten geenisi auttavat sinua liikunnassa.

Lue lisää

129,00€

129,00Osta

Feel

Geenit ja jaksaminen

Tehokkain ratkaisu jaksamiseen. Löydä luontainen unirytmisi ja selvitä, miten geenit auttavat sinua jaksamisessa ja palautumisessa.

Lue lisää

129,00€

129,00Osta

Farma

Geenit ja lääkkeiden sopivuus

Haluat minimoida lääkkeiden sivuvaikutukset ja löytää kerralla oikeanlaisen lääkkeen.

Lue lisää

148,00€

148,00Osta

Mitä geenitesti kertoo?

Geenitesti antaa tietoa ihmisen genomista eli perimästä ja auttaa ymmärtämään millaisia ominaisuuksia kehomme kantaa mukanaan. Ihmisen geeniperimä säilyy pääsääntöisesti muuttumattomana koko eliniän. Oman geneettisen pääoman tunteminen ja ymmärtäminen antaa arvokasta tietoa kehon ja mielen ominaisuuksista sekä elimistön rakenteesta ja toiminnasta. Kun tunnemme ja ymmärrämme paremmin omaa perimäämme, voimme tehdä joka päivä yksilöllisempiä hyvinvointia edistäviä valintoja.

Geeniperimän vaikutus hyvinvointiin on merkittävä!

Hyvä terveys koostuu fyysisestä, henkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista, joihin geeneillä on suuri vaikutus. Olemme kaikki erilaisia yksilöitä, ainoastaan identtisten kaksosten geenit ovat keskenään täysin samanlaiset. Yleisellä tasolla tiedetään, että terveyteemme vaikuttavat elintavat 40 prosenttia, geenit 30 prosenttia, ympäristö ja sosiaaliset tekijät 20 prosenttia ja terveydenhuolto (sairauksien hoito ja lääkkeet) 10 prosenttia. Yksilötasolla geenien vaikutus voi kuitenkin olla jopa 70%!

Jokaisen solun tumassa on 23 kromosomiparia. Puolet kromosomeista on peritty äidiltä ja puolet isältä. Yhteensä kromosomeja on 46. Kromosomit koostuvat DNA:sta ja muodostavat perimämme eli genomimme. Genomissamme on noin 20 000 geeniä, joihin on kirjoitettu proteiinien eli valkuaisaineiden valmistusohjeet. Proteiinit ovat solujemme rakennusainetta ja vastaavat kaikista reaktioista elimistöissämme. Geenit siis säätelevät solujemme, kudostemme ja elimistömme rakennetta ja toimintaa. Geenien väliset DNA-alueet ohjaavat puolestaan geenien toimintaa.

Evogenom-geenitestin tekeminen

Geenitestin tekeminen on helppoa, turvallista ja nopeaa. Itse ottamasi näyte kulkee postissa ja vastaukset saat 2-6 viikon sisällä siitä, kun näyte on palautunut takaisin Evogenomille.

 1. Valitse ja maksa haluamasi tuotteet Evogenomin verkkokaupassa kohdasta Tuotteet tai Evogenom-sovelluksessa.
 2. Näytteenottopakkaus toimitetaan sinulle kotiin Postin toimesta. Näytteenottopakkaus toimii myös näytteen palautuspakkauksena!
 3. Näytteenottopakkaus sisältää ohjeet sylkinäytteen antamiseksi, seuraa näitä ohjeita ja anna sylkinäyte.
 4. Jos tilasit geenitestin verkkokaupasta, lataa Evogenom-sovellus viimeistään silloin kun olet saanut näytteenottopakkauksen. Löydät sen helposti App Storesta tai Play Kaupasta hakusanalla ”Evogenom”.
 5. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita ja skannaa syljenkeräysputken pakkauksessa oleva QR-koodi sovellukseen painamalla ”skannaa…”. Näytteesi rekisteröityy ja tämän jälkeen voit seurata testitulosten valmistumista sovelluksen avulla.
 6. Aseta syljenkeräysputki muovipakkauksessa näytteenottopakkaukseen ohjeiden mukaan ja lähetä näyte Evogenomille analysoitavaksi. Postimaksu on maksettu puolestasi.
 7. Analysoinnin valmistuttua saat tulokset suoraan sovellukseen.

Tunnistamme ja yksilöimme syljenkeräysputken juuri sinulle siinä olevan QR-koodin avulla. Genomisi analysoinnissa käytämme omia työkalujamme sekä ohjelmistojamme, jotka toimivat omilla palvelimillamme.

Ainutlaatuisen geeniperimäsi analysointi helposti ymmärrettävään muotoon

Noin kolme miljoonaa emäsparia tekee meistä yksilöitä. Emäspareista eli snipeistä (Single Nuclear Polymorfism, SNP) tunnetaan tällä hetkellä hyvin noin miljoona. Meistä jokainen on geneettisesti ainutlaatuinen ja tämä ”yksisarvisuus” selittyy pääosin DNA:n pistemutaatioilla. Yleensä snipit ovat neutraaleja eikä niillä ole vaikutusta perusterveen ihmisen ilmiasuun (fenotyyppiin). On kuitenkin olemassa myös koko joukko tiettyjen geenien snippejä, joilla on tutkittu ja todettu yhteys kehon ja mielen eri ominaisuuksiin ja toimintaan, riskiin sairastua ja toimivaan lääkitykseen. Näitä geenimuutoksia (geenivariantteja/snippejä) analysoidaan geenitesteillä.

Geenien toiminta on hyvin monimutkaista, sillä geenien väliset vuorovaikutukset voivat tehostaa tai lieventää toistensa vaikutuksia. Siten geenitestin tulosten tulkinta vaatii genetiikan syväosaamista. Genomitiedon käyttäminen yksittäisen ihmisen hyvinvoinnin edistämiseksi on mahdollista vain asianmukaisella ja osaavalla tulkinnalla. Genomin tulkintaan räätälöity ainutlaatuinen luentatyökalumme lukee yli 700 000 snippiä perimästä ja analysoimme ne.

Evogenom -sovellus tarjoaa ratkaisut sinulle sopivaan painonpudotuksen (Painonpudotus), liikuntaan (Move) ja palautumiseen (Feel). Voit täydentää omaa sovellustasi myös lisätuotteilla. Sovelluksen tarjoamat ratkaisut kulkevat kätevästi mukanasi puhelimessasi. Lisäksi saat sovellukseesi inspiroivia vinkkejä ja ajankohtaista tutkimustietoa.

Tutustu tuotteisiimme, lataa oma sovelluksesi ja aloita matkasi geneettiseen maailmaasi verkkokaupassamme!

Lataa ilmainen Evogenom-sovellus!

Sovellus

Lataa elämääsi uutta hyvinvointia ja ymmärrä geneettiset ominaisuutesi. Sovellus tarjoaa tietoa kattavasti ja ymmärrettävästi. Helppokäyttöinen Evogenom-sovellus on geeniperimäsi tulkki, joka kulkee kätevästi mukanasi. Yksi sylkinäyte riittää.

Lue lisää

Vinkit sinulle

Löydä arvokkaita vinkkejä mm. ruokavalioon, liikuntaan, unirytmiin ja palautumiseen. Voit laajentaa tietopankkiasi uusilla tuloksilla ja vinkeillä aina kun haluat. Kaikki hoituu nopeasti yhdellä sovelluksella.

Faktat

Sovellus kertoo mielenkiintoisia, hyödyllisistä ja hauskoja faktoja. Ymmärrä, kuinka geneettiset tekijät vaikuttavat kehoosi ja mihin niiden vaikutukset perustuvat.

Tiede

Tiedeosiomme tarjoaa mielenkiintoista tutkimustietoa. Tiedon taustalla on tuhansia julkaisuja. Avarra omaa ymmärrystäsi ja kiinnostu omasta kehostasi aivan uudella tavalla!

Google Play Store App Store
 • Ahlmaninkatu 2 E
 • 40100 Jyväskylä
 • 050 373 4935
 • info[a]evogenom.com
Avainlippu
Epassi
LeWell
Medifon
Smartum
Kuntomaailma
Diagfactor