Blogi Kokemuksia

PENAN PILLERIKOKEILU

Kun sain tietää korkeasta kolesterolitasostani, en epäröinyt ottaa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Luotin lääketieteeseen ja uskoin, että lääkkeet auttaisivat minua pitämään kolesterolini kurissa. Mutta en tiennyt, että geneettinen profiilini saattaisi tehdä näistä lääkkeistä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Aloitin statiinien käytön, joka on yleisimmin määrätty kolesterolilääke. Aluksi en huomannut mitään erityistä. Mutta muutaman viikon kuluttua aloin tuntea itseni väsyneeksi ja uupuneeksi. Minulla oli lihaskipuja ja tunsin itseni jatkuvasti sairaaksi. En ymmärtänyt, miksi näin tapahtui, koska olin aina ollut terve ja aktiivinen.

Päätin ottaa yhteyttä lääkäriini ja kertoa oireistani. Lääkäri ehdotti geneettistä testiä selvittääkseen, voisinko olla yksi niistä ihmisistä, joilla on geneettinen herkkyys statiineille. Lääkärin vinkistä tilasin Evogenom Farman. Testitulokset paljastivat, että todellakin olin yksi näistä ihmisistä. Kehoni ei pystynyt käsittelemään statiineja oikein.

Tämä tieto oli järkytys minulle. Olin ottanut lääkkeitä uskoen, että ne auttaisivat minua, mutta ne olivatkin aiheuttaneet minulle enemmän haittaa. Päätin lääkärin suosituksesta lopettaa statiinien käytön ja etsiä muita tapoja hallita kolesteroliani. Aloitin terveellisemmän ruokavalion, lisäsin liikuntaa ja vältin stressiä. Jaoin tarinani toivoen, että se auttaisi muita ihmisiä ymmärtämään geneettisen sopivuuden merkityksen lääkkeiden käytössä. Niin ja on kuulemma muitakin lääkkeitä kuin statiinit, mutta juuri nyt homma on hallussa oikealla ravinnolla ja elintavoilla.


Farma-geenitesti vain 148 €!


Tags:

Google Play Store App Store
  • Ahlmaninkatu 2 E
  • 40100 Jyväskylä
  • 050 373 4935
  • info[a]evogenom.com
Avainlippu
Epassi
LeWell
Medifon
Smartum
Kuntomaailma
Diagfactor