Blogi

Näin suojaudut auringon haitalliselta säteilyltä

Kesä on täällä ja moni viettää pitkiä päiviä pihalla mökillä, festareilla, vaeltamassa ja rannalla. On tärkeä muistaa suojata meidän suurin elin, iho.

Älä unohda aurinkosuojavoidetta! Se on kuin pieni taikajuoma, joka suojaa ihoasi auringon polttavilta säteiltä. Valitse korkean suojakertoimen omaava voide ja levitä sitä antaumuksella koko kehoosi (myös korvanlehdet) ennen auringolle altistumista. Muista myös lisätä voidetta säännöllisesti, ettei suojatehosi katoa kesken lystin. Toiset meistä on geneettisesti herkempiä palamaan ja rusketuksen tilalle syntyy vain punakkaa väriä. Valon UV-säteilyyn liittyvä ihon vanheneminen kumuloituu, joten pidät ihosi myös nuorekkaana, kun muistat suojata sen.

Muista myös aurinkolasien UV-suoja! Ethän anna aurinkolasien olla pelkästään muotilisäke, vaan valitse sellaiset, joissa on UV-suoja. Aurinkolasit suojaavat silmiäsi haitallisilta säteiltä ja näyttävät aina hyvältä. Tuplasuoja myös silmänympärysiholle, joka on herkkää aluetta ikääntymiselle!

Hattu päähän. Ei mikä tahansa hattu, vaan sellainen, joka varjostaa kasvojasi ja suojaa herkkää päälakeasi auringon paahteelta. Erityisesti hiusten keskijakaus on otollinen auringonpoltteelle. Myös hiukset kärsivät UV-säteiden haitoista.

Vältä päivän voimakkainta paistetta keskipäivällä. Ja lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, muista ajoittaa auringossa oleskelusi fiksusti. Vältä auringon voimakkainta paistetta keskipäivän tienoilla, kun säteily on kaikkein intensiivisintä. Valitse mieluummin varjoisia alueita tai pue yllesi kevyitä, suojaavia vaatteita, jotka suojaavat ihoa. Näin voit nauttia auringosta viisaasti ja pitää ihosi nuorekkaana ja terveenä pidempään. UV-indeksiä on helppo seurata eri sääpalveluissa, UV-säteilyltä kehotetaan suojautumaan, kun kerroin on kolme. Hyvin vaaleaihoinen voi palaa jo indeksin ollessa kaksi.

Siinä kesän avaimet auringolta suojautumiseen. Muista aurinkosuoja, aurinkolasit, hattu ja viisaiden valintojen tekeminen auringonpaisteessa. Näin voit pitää hauskaa kesästä ilman huolta haitallisista vaikutuksista, pidä ihostasi huolta.

Uusi Beauty-paketti on lanseerattu!

Beauty-paketti on lisäpaketti, joka sisältää tietoa seuraavista ihoon liittyvistä geneettisistä ominaisuuksista:

 • Akne
 • Ihon kosteustasapaino
 • Nuorekas ulkonäkö
 • Pisamat
 • Iho ja UV-säteily
 • Ruusufinni
 • Roikkuvat silmäluomet

Näiden geenien tutkiminen antaa arvokasta tietoa ihosi yksilöllisistä tarpeista.
Tilatessa saat tulokset heti sovellukseen, mikäli olet jo tilannut meiltä tuotteita ja saanut tulokset, sillä näytteen tarvitsee antaa vain kerran.


Tags:

Google Play Store App Store
 • Ahlmaninkatu 2 E
 • 40100 Jyväskylä
 • 050 373 4935
 • info[a]evogenom.com
Avainlippu
Epassi
LeWell
Medifon
Smartum
Kuntomaailma
Diagfactor