Blogi

Nälkä kasvaa syödessä, kun hormoneissa on häikkää

Koetko syöväsi paljon, mutta annoskoon pienentäminen ei yrityksistä huolimatta onnistu? Näläntunne voi olla korostunut, mikäli nälkähormonien ajama kylläisyydentunne on heikentynyt.


Kyltymätön ruokahalu ei välttämättä johdu suuresta energiankulutuksesta. Genetiikka ei liikuta kauhaa kohti kattilaa, mutta näläntunteen kokemista ja sen sammumista se ohjaa. Energiantarvetta voi arvioida erilaisilla laskureilla tai käyttää apuna ravitsemusterapeuttia. EAT-geenitesti havaitsee vaikuttavimmat geneettiset muunnokset geeneistä, jotka ohjaavat aivojen päätöksentekojärjestelmän toimintaa. Ravitsemukseen kohdennettu geenitesti on paras apu kehon signaalien ymmärtämiseen.


Viisi viisautta, jolla hillitä korostunutta ruokahalua

  1. Syö säännöllisesti, jotta liiallista näläntunnetta ei ehdi muodostua. Kova nälkä ajaa helposti ahmimiseen.
  2. Valmistele energiantarvettasi vastaavat ateriat etukäteen annoslaatikoihin, jolloin tunnepitoinen päätös syödä lisää jää pois.
  3. Jos santsikierros tuntuu ylitsepääsemättömältä, kokeile ottaa ensimmäisellä lautasellisella enemmän salaattia tai vihanneksia. Pääruoan suhteellinen osuus pienenee ja energiamäärä pysyy näin maltillisena.
  4. Varaa ruokailuun aikaa, jotta keho ehtii vastaanottaa ja välittää eteenpäin ruoansulatuskanavasta tulevat signaalit ravinnon nauttimisesta. Hotkiminen johtaa tilanteeseen, jossa kylläisyydentunne tunnetaan viiveellä nautittuun ruokamäärään suhteutettuna.
  5. Huomioi palautuminen ja mieliala. Unenpuute altistaa ylenpalttiselle syömiselle ja myös tunteet voivat heijastua syömiskäyttäytymiseen.

Ota selvää näläntunteestasi EAT-geenitestillä, sillä tiedostaminen on paras askel kohti toteutusta! *EAT-geenitesti ostettavissa vain suoraan sovelluksesta!


Tags:

Google Play Store App Store
  • Ahlmaninkatu 2 E
  • 40100 Jyväskylä
  • 050 373 4935
  • info[a]evogenom.com
Avainlippu
Epassi
LeWell
Medifon
Smartum
Kuntomaailma
Diagfactor