Blogi

Hyödynnä geeniesi potentiaali!

Kun geenit paljastavat potentiaalin kestävyysliikuntaan, on aika kokeilla jotain uutta ja innostavaa!

Jo muutaman vuosikymmenen nouseva liikuntatrendi on ollut voimaurheilun puolella. Nuoret ottavat mallia julkisuudessa paljon somenäkyvyyttä saavista fitness-urheilijoista. Urheiluliikkeet ja nettikaupat ovat pullollaan fitness-kenkiä, salivaatteita ja proteiinijuomia. Kun geeniapplikaatio ilmoittaa tulosten tulleen, voi osalla kehkeytyä jopa pettymyksen tunteita, jos suorituskyky näyttää painottuvan kestävyysliikuntaan. Ei hätää! Tuloksia voi silti saavuttaa salitreenillä, joskin kannattaa ehdottomasti valikoida oheen myös uusia jännittäviä kestävyysliikunnan muotoja. Olethan niissä geeniesi valossa lahjakas!

Testaamalla se selviää!

Kestävyysurheilu on siitä loistava urheilumuoto, että erilaisten urheilulajien kirjo on valtavan suuri. On yksilölajeja, joukkue- ja ryhmäliikuntaa, sisällä ja ulkona tehtävää. Testaa jotain seuraavista, mikäli kipinä kestävyysurheiluun ei ole vielä syttynyt:

Rullaluistelu: Koe uusia paikkoja pidemmänkin matkan päästä tällä hauskalla liikuntamuodolla! Penikkataudista kärsiville tämä on erinomainen vaihtoehto pyöräilyn ja uinnin oheen. 

Maastopyöräily: Monissa kaupungeissa on maastopyöräilylle erikseen merkittyjä reittejä. Haastetta haluavalle alamäkipyöräily voi olla seuraava askel. 

Hiihto: Talviliikunnan legenda, jonka kruunaa tauko nuotion äärellä retkieväitä nauttien. 

Triathlon: Aloita treenaaminen tekniikoiden hiomisella kuntoon!

Patikointi: luonnossa liikkuminen vähentää tutkitusti stressiä. Voit seikkailla joko yksin rentoutuen tai retkiseurasta nauttien. 

Tanssi: Tanssin lajikirjossa vain mielikuvitus on rajana. Perinteisempiä tanssimuotoja ovat mm. baletti ja kansantanssit ja vauhdikkaampaa menoa tarjoavat esimerkiksi street dance ja latino. Ryhmiä on usein aina lapsuudesta eläkeikään ja sen yli!

Salibandy: Matalan kynnyksen harrastusryhmiä löytyy paljon. Tarvitaan vain ripaus kilpailuhenkisyyttä ja liikunta tapahtuu kuin itsekseen vauhdikkaaseen peliin uppoutuen. 

Jääkiekko: Pipolätkää, harrastevuoroilla käymistä tai joukkueessa pelaamista. Aloita pohjatasoosi sopivasta ryhmästä ja taitojen karttuessa etene halutessasi kohti tavoitteellisempaa joukkuetta.

Koripallo: Suomalaisten tähtipelaajien innoittamana voit aloitta joko joukkueessa tai kesähelteillä rennosti kaveriporukalla pelaillen. 

Käsipallo: Hieman tuntemattomampi laji monelle, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Lentopallo: Joukkueita on kaiken tasoisille pelaajille. Onko työ- tai opiskelupaikallasi harrasteporukka, jossa voisit saada ensikosketuksen lajiin?

Sulkapallo: Helposti lähestyttävä ja edullinen laji aloittelijoille. Nappaa kaveri mukaan tai ilmoittaudu paikallisen urheiluseuran tunneille.

Tennis: Pelaa ympäri vuoden: kesällä ulkona ja talvella sisähallissa. 

Padel: Tämä suosittu pallopeli on mahdollista yhä useammassa kaupungissa lisääntyneen suosion vuoksi.

Ensiaskel uuden lajin aloittamisessa on vaikein, mutta oikean lajin löydyttyä aika menee kuin siivillä ja liikunta tapahtuu vaivattomasti! Uudessa lajissa taitojen kehittyminen on nopeaa ja oman kehityksen huomaaminen motivoi jatkamaan. Samalla kestävyyskunto paranee ja se mahdollistaa yhä vauhdikkaamman kehityksen. Painonpudotukseen tähtääville kestävyysliikunta yhdistettynä omalle keholle sopivaan ruokavalioon (Painonpudotus-geenitesti) on yhdistelmä onneen. Mieluisa liikuntamuoto voi pysyä matkassa läpi elämän. Mukava liikuntaympäristö, mahdolliset uudet tuttavuudet ja itse lajin viehätys johdattavat liikunnalliseen elämäntapaan, jolla jopa painon jojoilu on mahdollista saada kuriin!


Tags:

Google Play Store App Store
  • Ahlmaninkatu 2 E
  • 40100 Jyväskylä
  • 050 373 4935
  • info[a]evogenom.com
Avainlippu
Epassi
LeWell
Medifon
Smartum
Kuntomaailma
Diagfactor