Blogi

Kevät tuo iloa ja valoa – vai kevätväsymystä?

Aurinkoinen kevätsää tuo monelle lisävirtaa synkän talven jälkeen. Mutta joitakin se väsyttää, valo lisääntyy hurjaa vauhtia maaliskuun aikana. Kevätväsymys yllättää, ellei huolehdi riittävästä unen saannista lisääntyvän valon myötä. Univelkaa kertyy herkästi ja huomaamatta, kun nukkumaanmenoaika viivästyy valoisuuden myötä. Herättävä on kuitenkin samaan aikaan aamulla! Lisämausteena vielä kesäaikaan siirtyminen, jolloin kelloja siirretään tunti eteenpäin. Kevätväsymyksen otollisin aika on maalis-huhtikuun vaihteessa.

Yksi ryhmä erityisen altis

Nimittäin iltavirkuilla kesäaikaan siirtyminen tuottaa eniten haasteita. Nukkumaan meno siirtyy herkästi, kun ilta ei hämärry niin kuin aikaisemmin. Tämä tekee tilaisuudesta varkaan. Iltaisin kajastava valo saa myös sisäisen kellon herkemmin epätahtiin ja unesta tulee kevyempää sekä katkonaisempaa.

Mikä avuksi?

Kesäaikaan sopeutuminen on hyvin yksilöllistä ja tärkeintä on pitää säännöllisestä unirytmistä kiinni. Selvitä oletko geneettisesti ilta- vai aamuvirkku, iltavirkuilla sisäinen kello jätättää herkemmin, jolloin nukkumaan menoon on kiinnitettävä enemmän huomiota. Unimäärä on myös perimästämme kiinni, joku saattaa pärjätä 6 tunnin yöunilla, kun toinen tarvitsee 9 tuntia energiseen ja levättyyn oloon. Teet elämästäsi energisempää, kun selvität nämä ominaisuudet EAT- geenitestillä. Lisäksi saat parhaimman avun painonhallintaan tämän testipaketin avulla!  *EAT-geenitesti ostettavissa vain suoraan sovelluksesta!

Sisäisten tekijöiden lisäksi ulkoiset tekijät ovat tärkeitä. Onko makuuhuone pimeä ja lämpötila sopivan viileä? Rauhoitatko illan niin, että keholla on aikaa valmistautua unille? Kevätväsymystä potevan kannattaa myös kiinnittää huomio virkistäviin nautintoaineisiin. Kahvi, energiajuomat ja alkoholi vaikuttavat nukahtamiseen, vältä näitä illasta. Feel-geenitestillä selvität mm. poistuuko kofeiini hitaammin elimistöstäsi, jolloin se vaikuttaa myös pidempään.

Ymmärrä kehosi tarpeita, helpota elämääsi!

(Iskikö kevätväsymys? Medifon apteekki, Julkaistu Terveydeksi! 1/2020)


Tags:

Google Play Store App Store
  • Ahlmaninkatu 2 E
  • 40100 Jyväskylä
  • 050 373 4935
  • info[a]evogenom.com
Avainlippu
Epassi
LeWell
Medifon
Smartum
Kuntomaailma
Diagfactor