Kaikki yhdellä sylkitestillä!

Myös Epassilla ja Smartumilla!

Elinikäinen hyöty

Kaikki yhdellä sylkitestillä!

Myös Epassilla ja Smartumilla!

Elinikäinen hyöty

Blogi

Asiakasblogi: kokemuksia Eat-geenitestistä

Tilauksesta tulosten saantiin

Tilasin EAT- tuotteen Evogenomin sovelluksesta. Harmittelin, ettei työpaikallamme ole vielä Epassia käytössä, kun olisin voinut maksaa myös Epassin hyvinvointiedulla. Havahduin tilaamaan vielä vitamiinipaketin Eatin lisäksi.

Posti kuljetti paketin postilaatikkoon asti. Pääsin heti tekemään testin, koska paketin ohjeiden mukaisesti olin ollut sopivasti yli puoli tuntia syömättä ja juomatta (ei myöskään purkkaa, nuuskaa tai tupakointia). Itse geenitesti oli helppo sylkitesti. Lopuksi kaadoin syljen sekaan stabilointiaineen, joka pitää näytteen käyttökelpoisena säällä kuin säällä. Näytettä piti sekoitella 15 sekuntia, varmistin vielä, että korkki oli kunnolla kiinni. Paketin ohjeessa kehotettiin ensin lataamaan Evogenom-sovellus ja sen jälkeen sovelluksella skannaamaan QR-koodi näyteputken pakkauksesta. Sekin kävi helposti! Tämän jälkeen pystyin seuraamaan testitulosten valmistumista sovellukseen tulevien ilmoitusten ansiosta.

Näytteen palautukseen toimi kätevästi sama paketti mutta käännettynä toisin päin! Postimaksu oli valmiiksi maksettuna. Noin viikon kuluessa sovellukseen tuli ilmoitus, jossa kerrottiin näytepaketin saapuneen Evogenomille. Ilmoituksessa luki lisäksi, että tulosten saamiseen menisi 4-8 viikkoa. Seuraava ilmoituksessa näytteeni olikin jo laboratoriossa analysoitavana! Kun tulokset olivat valmiit, sovelluksesta kilahti ilmoitus! Sain tulokseni siis noin 4 viikossa, vaikka posti oli hieman hidas paketin kulkeutumisen suhteen.

Tulokset – mitä minulle selvisi?

Eat -paketti sisältää 11 erilaista tulosta:

 1. Perusaineenvaihdunta, onko aineenvaihduntani lepotilassa normaalia geneettisestä näkökulmasta.
 2. Ruokahalu, miten näläntunteeni toimii.
 3. Syömisen määrän ja mielihyvän yhteys, syönkö koko suklaalevyn vai riittääkö pari palaa tyydyttämään mielihyvän tarpeeni.
 4. Vuorokausirytmin, olenko aamu-, vai iltaihminen, vai siltä väliltä.
 5. Hiilihydraatit ja painonhallinta, mikä määrä hiilihydraatteja helpottaa painonhallintaani.
 6. Unen tarve, mikä on riittävä määrä unta takaamaan ihanteellisen lepopituuden.
 7. Napostelutaipumus, kuinka herkästi päivän mittaan käteni hamuavat erilaisia ruokia.
 8. Kuidut ja painonpudotus, onko kuidun saannilla merkitystä painoa pudottaessa.
 9. Painon pudottamisen helppous, varastoiko kehoni herkästi energiaa.
 10. Proteiinit ja painonhallinta, mikä määrä proteiinia helpottaa painonhallintaani.
 11. Makeanhimo, onko makeanhimoni korostunut.

Saadakseni mielihyvää ruoasta joudun syömään suurempia määriä. Suklaalevy ei todellakaan säily avattuna (tai avaamattomanakaan) kaapissa. Lohduttava tieto toisaalta, että kyse on geeneistäni eikä pelkästään itsekurin puutteesta! Yllättävää oli kuitenkin se, että makeanhimoni ei ole korostunut ja itseasiassa olen huomannut tämän pitävän paikkansa, kun tarkemmin ajattelee. En koe tarvetta ostaa esimerkiksi makeaa kaupasta ellen mene sudennälkäisenä sinne pyörimään. En myöskään napostele herkästi.

Kuvittelin myös, että olisin enemmän iltavirkku, sillä varhain aamuisin herääminen oli vaikeaa. Lopulta, kun sain rytmini kuntoon ja menin ajoissa nukkumaan ja nukuin ~ 8 tuntia (unen tarpeeni oli tuloksissa 7-9 tuntia), niin huomaan todella olevani tehokkaampi aamuisin. Minua ei ole siunattu vähemmällä yöunen tarpeella.

Painonhallinnallisesta näkökulmasta ajattelin nyt ottaa tulokset käytäntöön. Sisällytän 15 % päivän energiatarpeesta proteiineilla sekä 140g hitaita hiilihydraatteja. Sovelluksesta sainkin jo hyviä vinkkejä, mitä tämä tarkoittaa käytännössä. Jännä nähdä mitä nämä muutokset tuovat elämääni

Lisäksi tilasin vitamiini-lisäpaketin, joka sisältää 4 tulosta:

 1. A- ja E-vitamiinien luontaiset tasot
 2. D-vitamiinin luontainen taso
 3. A1-vitamiinin luontainen taso
 4. B12-vitamiinin luontainen taso

Tulokseni kertoivat, että luontaiset vitamiinitasot ovat normaalilla tasolla lukuun ottamatta D-vitamiinia, joka oli tuloksissani normaalia alhaisempi. Otan kyseistä vitamiinia jo muutenkin purkista mutta saatan harkita verikoetta D-vitamiinin suhteen, joka kertoo sen hetkisen tason. Jäin pohtimaan mineraaleja, miten esimerkiksi sinkin, kalsiumin ja magnesiumin laita? Jos päädyn tilaamaan muita paketteja saan tulokset nopeasti, koska sylkinäyte tarvitsi antaa vain ensimmäisen yhteydessä!

Kaiken kaikkiaan sovellus oli erittäin mielenkiintoinen ja vinkit otan varmasti käyttöön. Muutenkin kaikki sujui niin kuin pitikin! Pidän myös siitä, että Evogenom on kotimainen yritys joka selvästi haluaa tukea ihmisten hyvinvointia.

Teksti on julkaistu asiakkaan luvalla.


Tags: