Kirittäret ja Evogenom yhteistyöhön

fb-evogenom.jpg

Kirittäret on solminut yhteistyösopimukset Firstbeatin ja Evogenomin kanssa. Nämä kaksi jyväskyläläistä mittaamiseen erikoistunutta yritystä tarjoavat todella tarkkaa dataa pelaajista, jonka avulla urheilijoiden kuormitusta ja harjoittelua voidaan kustomoida vielä tarkemmin.

Firstbeat-teknologian lisäksi Kirittäret pääsee tällä kaudella hyödyntämään uraauurtavaa geenitutkimusta Evogenom-testin muodossa. Evogenom tarjoaa tarkan geeni-testin, joka antaa tietoa yksilöllisesti tietyn pelaajan ruokavaliosta, urheiluun ja liikuntaan liittyvistä ominaisuuksista, harjoitteluvasteista, unesta ja palautumisesta sekä monista muista yksilöllisistä ominaisuuksista.

– Kirittäret on hieno jyväskyläläinen urheilujoukkue, jota seurataan ja jolla on mahdollisuudet hyvään menestykseen. Uskomme, että voimme antaa merkittävän lisän Evogenomin takaaman tiedon muodossa jokaisen pelaajan yksilölliseen valmentautumiseen. Kolmen vuoden työmme tuloksena meillä on käsissämme maailman laajin, yli 700 000 genomin datapisteen luentaan perustuva luotettava geenianalyysi. Raporttimme pohjautuvat yli 1 200 tutkimukseen ihmisen genetiikasta, Evogenomin toimitusjohtaja Hannu Tolvanen avaa Evogenomin ja yhteistyön taustoja.

Riku