JYP Jyväskylä ja Evogenom Oy yhteistyöhön

JYP_Jyväskylä_logo.svg.png

Liigassa pelaava JYP Jyväskylä ja Evogenom Oy solmivat yhteistyösopimuksen. JYP ottaa käyttöön Evogenomin markkinoille tuoman uuden sukupolven geenitestin. 

"Henkilökohtainen geenitieto auttaa meitä esimerkiksi loukkaantumisriskien ehkäisyssä sekä harjoittelun ja siitä saatavien hyötyjen tehostamisessa. Myös ravintoon, lepoon sekä palautumiseen saamme aivan uudenlaisen yksilöllisen tiedon jokaisesta urheilijasta", kertoo JYP Jyväskylän toimitusjohtaja Aku Vallenius.

Geneettisten taipumusten lista on pitkä ja geenitesti antaa lisää tietoa yksilön kehitykseen. Urheilija saa selkokielisen raportin jossa ilmenee hänen omat geneettisen taipumuksensa mm. ravinnon, palautumisen ja harjoittelun suhteen. 

"Arjen haasteet nykypäivän Liigassa ovat kovat. Tämä antaa meille paremmat työkalut pelata, harjoitella ja palautua", kommentoi JYPin fysiikkavalmentaja Jarkko Hyytiä.

Geenitestit ovat nykypäivää ja niiden käyttö lisääntyy koko ajan. Evogenomin testeistä on hyötyä niin kuntoilijalle, painonhallintaan kuin myös huippu-urheilijalle. 

"Uuden teknologian avulla olemme pystyneet tuomaan kattavat geenitestit kaikkien ulottuville." kertoo Evogenom Oy:n Hannu Tolvanen.

Lisätietoja

Hannu Tolvanen, Evogenom Oy:n toimitusjohtaja / +358 40 064 2569

Aku Vallenius, JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja /+358 40 723 3128