Jyväskylään syntymässä bioteknologian uusi piilaakso – Evogenom Oy investoi voimakkaasti kansainväliseen kasvuun rekrytointien ja teknologisten hankkeiden kautta

LEHDISTÖTIEDOTE 4.2.2022 KLO 09:00

 

Bioteknologiayhtiö Evogenom Oy laajentaa Jyväskylän liikunta- ja hyvinvointiliiketoiminnan sekä innovaatioiden keskittymää investoimalla sekä rekrytoimalla voimakkaasti Jyvässeudulla. Yritys on luomassa Keski-Suomeen uutta bioteknologian ekosysteemiä.
Rekrytoinneilla ja investoinneilla valmistellaan voimakasta kasvua ja kansainvälisille markkinoille laajentumista, kun uusi palvelu päästään lanseeraamaan kuluttajille keväällä 2022. Marraskuussa 2021 tiedotetun omistajapohjan kasvun jälkeen yrityksen henkilöstömäärä on tuplattu rekrytoimalla avainhenkilöitä markkinoinnin sekä tuotekehityksen rooleihin. Voimakasta rekrytointia on tarkoitus jatkaa lähivuosina, kun kasvun myötä tarvitaan lisää osaajia eri toimintoihin.

 

Evogenomin markkinointijohtajana on aloittanut 1.2.2022 Laura Turunen (KTM, BBA). Turusella on vahvaa osaamista ja kokemusta muun muassa innovaatioiden kaupallistamisesta, markkinoinnin johtamisesta sekä liiketoiminnan kehittämisestä. Hän on vastannut useiden nimekkäiden ja arvostettujen brändien asiakkuuksista auttaen yhtiöitä kehittämään markkinointiaan kotimaassa sekä kansainvälisesti. Evogenomin kasvutarinassa Turunen näkee paljon potentiaalia ja on ottanut uuden tehtävän innolla vastaan:

 

”On hienoa päästä mukaan Evogenomin huipputiimiin toimimaan bioteknologian innovaatioiden etujoukoissa ja osallistumaan yrityksen kiehtovaan kasvutarinaan! Näen geenitiedon hyödyntämisessä ainutlaatuisia mahdollisuuksia ihmisten hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevän terveydenhuollon edistämiseksi. Aihe on monelle vielä vieras ja vaikeaselkoinen, joten tehtävämme on tuoda aihe lähemmäksi arkea ja auttaa ihmisiä ymmärtämään geenien merkitystä oman hyvinvoinnin taustalla. Ala on erittäin kiinnostava monella tapaa ja odotan innolla avauksiamme tällä kentällä”.

 

Teknologisten kehityshankkeiden osalta Evogenom on valmistellut pitkälle uuden laboratorion sekä genotyyppauksen laitteiston lisäinvestointeja. Myös jakelutien uudistamiseen liittyvät teknologiset hankkeet lähestyvät pian loppusuoraa, kun yhtiössä valmistellaan uutta verkkokauppaa sekä näytteenoton ja testitulosten logistiikkaketjua. Osana suurempaa lanseerausta ja uudelleenbrändäystä on tekeillä geenitestauksen mobiilipalvelu, jonka avulla saa oivalluksia omista geneettisistä ominaisuuksistaan sekä pääsee hyödyntämään tietoa omassa elämässään.

 

– Jyväskylä on vahva hyvinvointi- ja liikuntakaupunki, minkä lisäksi alueella on paljon tieteellistä ja tietoteknistä osaamista. Monella yrityksen omistajista on Jyväskylän yliopiston koulutustaustaa. Kaupungissa toimii myös hyvinvointiteknologiaan erikoistuneita ja menestyneitä yrityksiä, joiden kanssa yhteistyö on mielekästä. On luontevaa, että yrityksen kotipaikka on Jyväskylässä ja toimipiste keskellä yliopiston kampusta. Olemme kehittäneet tuotteitamme vuodesta 2016. Nyt tehtävät investoinnit ja brändityö mahdollistavat voimakkaan kasvun sekä kotimaassa että valituissa kohdemaissa, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Hannu Tolvanen.

 

Lisätietoja antavat

 

Hannu Tolvanen

Toimitusjohtaja
Evogenom Oy

+358 40 064 2569

 

Olli Porkholm

Hallituksen Puheenjohtaja
Evogenom Oy

+358 40 728 5534

 

Lisätietoa Evogenom Oy:stä
evogenom.com