Hei! Tervetuloa Evogenomin blogiin! Käsittelemme uudessa blogissamme monipuolisesti terveyteen, tieteeseen, liikuntaan sekä hyvinvointiin liittyviä kiinnostavia asioita.

Treenaatko liikaa? Anna keholle aikaa palautua

huhtikuu 14, 2021 | Evogenom

treenaatko liikaa

Oletko miettinyt, mikä on pohjimmainen tavoitteesi, kun liikut ja treenaat? Laihtuminen, terveys, voima, liikkuvuus, tasapaino vai hyvinvointi? Liikunnan tarkoitus on edistää hyvinvointia ja terveyttä, mutta siihen nähden moni treenaa liian kovaa ja liian isoilla painoilla.

Lue lisää

Tiedätkö biologisen ikäsi? Oikeanlaisella harjoittelulla voit vaikuttaa siihen

huhtikuu 8, 2021 | Evogenom

Biologinen ikä

Biologinen ikä kuvastaa meidän kehomme toimintakykyä. Se voi poiketa suuresti niin kutsutusta kalenteri-iästämme. Kehon lihasvoima alkaa heiketä vanhetessaan, erityisesti alaraajojen alueelta, ellei lihaksistaan pidä säännöllisesti huolta.

Lue lisää

Miten urheilija voi hyödyntää geenitestiä?

huhtikuu 7, 2021 | Evogenom

Evogenomin Sport-geenitesti on kehitetty urheilijan ja aktiiviliikkujan tarpeisiin. Sitä voi käyttää harjoittelun tukena ja lajia valitessa.

Lue lisää

Allergikko, näin selviät siitepölykaudesta koronakeväänä

maaliskuu 16, 2021 | Evogenom

Nainen niistää nenäänsä, taustalla siitepölyä aiheuttava leppä

Kirkasta, vuotavaa nuhaa ja nenän tukkoisuutta sekä silmien punoitusta ja kutinaa; monelle siitepölyallergikolle nämä ovat joka keväisiä oireita, joilta ei voi välttyä. Oireet muistuttavat paljolti flunssaa, ja ne on helppo sekoittaa myös koronan oireisiin.

Lue lisää

Miksi on tärkeää huolehtia riittävästä D-vitamiinitasosta?

maaliskuu 11, 2021 | Evogenom

D-vitamiinia auringosta

Maaliskuun aurinko alkaa lämmittää jo mukavasti, ja voimakas lintujen laulu enteilee kevättä. Nyt ei pidä enää unohtaa aurinkosuojaa keväthangilla, sillä talven jäljiltä iho on herkillä ja palaa helposti. Auringon valosta saa kuitenkin nauttia, sillä siinä on paljon hyvääkin; esimerkiksi D-vitamiinin tuotanto käynnistyy iholla auringon UVB-säteilyn avulla.

Lue lisää

Oletko iltaihminen? Näin vuorokausirytmi vaikuttaa työkykyysi

maaliskuu 5, 2021 | Evogenom

oletko iltaihminen

Ihmiset voidaan jakaa vuorokausirytmin mukaan ilta-, aamu- ja päiväihmisiin. Erityisesti iltaihmisen kannattaisi huomioida oma luontainen vuorokausirytminsä, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan se voi vaikuttaa työkykyyn myöhemmin elämässä.

Lue lisää

Miltä tulevaisuus näyttää genetiikan suhteen?

helmikuu 25, 2021 | Evogenom

Tällä hetkellä omaan perimään liittyvä tiedonsaanti on paljolti ihmisestä itsestään kiinni. Genetiikka tulee kuitenkin olemaan entistä vahvemmin osana myös terveydenhuoltoa.

Lue lisää

Geenimuunnos voi nostaa rintasyövän riskiä moninkertaiseksi

helmikuu 18, 2021 | Evogenom

Tosiasiassa rintasyöpä on kuitenkin maailman yleisin syöpä naisilla.

Mikäli nainen sattuu olemaan tietyn geenimutaation kantaja, hänellä on jopa 70% riski sairastua rintasyöpään jossain elämänsä vaiheessa. Tästä syystä monet haluavat selvittää näitä riskitekijöitä etukäteen.

Lue lisää

Vaikka harjoittelin kovaa, niin tulosta ei tullut – geenitesti paljasti syyn

helmikuu 10, 2021 | Evogenom

Vaikka harjoittelin kovaa, niin tulosta ei tullut - geenitesti paljasti syyn

Tämä artikkeli on aikuisurheilua harrastavan Katjan kertomus siitä, miten geenitesti vahvisti hänen omia tuntemuksia sen takana, miten omat liikunnalliset ominaisuudet olivat ristiriidassa asetettujen tavoitteiden kanssa.

Lue lisää

Mitä vanhoille tutuille viruksille kävi koronan myötä?

helmikuu 3, 2021 | Evogenom

influenssaa aiheuttavat influenssavirukset leviävät ympäri maailmaa ihmisten välityksellä samaan tapaan mitä koronaviruksetkin

Paini koronan kanssa jatkuu, mutta mitä onkaan tapahtunut muille kausiluontoisille virustaudeille, kuten influenssalle ja norovirukselle? Ei kai yksi virus voi karkoittaa muita kokonaan? Vai voiko?

Lue lisää

1 2 3