Hei! Tervetuloa Evogenomin blogiin! Käsittelemme uudessa blogissamme monipuolisesti terveyteen, tieteeseen, liikuntaan sekä hyvinvointiin liittyviä kiinnostavia asioita.

Mitä syömme tulevaisuudessa? Bakteericoktailit ja yksilöidyt ruokavaliot

toukokuu 27, 2021 | Evogenom

"Olet mitä syöt” ei ole vain sanonta, sillä ravinnon tiedetään kiistatta vaikuttavan hyvinvointiimme ja terveyteemme. Tämän vuoksi ravinnon vaikutuksia tutkitaan jatkuvasti, ja eri ruokavalioista ja -lajeista pyritään löytämään ne kaikista terveellisimmät. Toisaalta on alettu ymmärtää, ettei yleisiä suosituksia voi oikeastaan antaa, sillä ravinto vaikuttaa meihin eri tavoin – olemmehan perimältämme ainutlaatuisia olentoja.

Lue lisää

Hyvää tekemässä – Evogenom yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa

toukokuu 17, 2021 | Evogenom

Arki muuttui valtavasti koronan myötä, joka on tuonut omat haasteensa normaalin arjen pyörittämiseen. Tänä aikana onkin erityisen tärkeää havahtua lapsien ja nuorien pärjäämiseen.

Lue lisää

Kevätkampanja – selvitä, miten geenit vaikuttavat sinuun

huhtikuu 29, 2021 | Evogenom

Evogenomin Premium ja Sport -geenitestien avulla voit selvittää, miten geenit vaikuttavat ruokahaluusi, terveyteesi, stressinsitokykyysi sekä palautumiseesi. Geenitesti sopii hyvin esimerkiksi ruokavaliosuunnittelun tueksi tai henkilökohtaisen harjoitteliohjelman suunnitteluun.

Lue lisää

Kipukynnys vaihtelee tilanteen mukaan

huhtikuu 21, 2021 | Evogenom

kipukynnys nallekarhu

Kipukynnys ei ole yksiselitteinen, muuttumaton ominaisuus, vaan kivun tuntemisen herkkyyteen vaikuttavat niin geenit, sukupuoli, tilanne kuin oma tunnetilakin.

Lue lisää

Treenaatko liikaa? Anna keholle aikaa palautua

huhtikuu 14, 2021 | Evogenom

treenaatko liikaa

Oletko miettinyt, mikä on pohjimmainen tavoitteesi, kun liikut ja treenaat? Laihtuminen, terveys, voima, liikkuvuus, tasapaino vai hyvinvointi? Liikunnan tarkoitus on edistää hyvinvointia ja terveyttä, mutta siihen nähden moni treenaa liian kovaa ja liian isoilla painoilla.

Lue lisää

Tiedätkö biologisen ikäsi? Oikeanlaisella harjoittelulla voit vaikuttaa siihen

huhtikuu 8, 2021 | Evogenom

Biologinen ikä

Biologinen ikä kuvastaa meidän kehomme toimintakykyä. Se voi poiketa suuresti niin kutsutusta kalenteri-iästämme. Kehon lihasvoima alkaa heiketä vanhetessaan, erityisesti alaraajojen alueelta, ellei lihaksistaan pidä säännöllisesti huolta.

Lue lisää

Miten urheilija voi hyödyntää geenitestiä?

huhtikuu 7, 2021 | Evogenom

Evogenomin Sport-geenitesti on kehitetty urheilijan ja aktiiviliikkujan tarpeisiin. Sitä voi käyttää harjoittelun tukena ja lajia valitessa.

Lue lisää

Allergikko, näin selviät siitepölykaudesta koronakeväänä

maaliskuu 16, 2021 | Evogenom

Nainen niistää nenäänsä, taustalla siitepölyä aiheuttava leppä

Kirkasta, vuotavaa nuhaa ja nenän tukkoisuutta sekä silmien punoitusta ja kutinaa; monelle siitepölyallergikolle nämä ovat joka keväisiä oireita, joilta ei voi välttyä. Oireet muistuttavat paljolti flunssaa, ja ne on helppo sekoittaa myös koronan oireisiin.

Lue lisää

Miksi on tärkeää huolehtia riittävästä D-vitamiinitasosta?

maaliskuu 11, 2021 | Evogenom

D-vitamiinia auringosta

Maaliskuun aurinko alkaa lämmittää jo mukavasti, ja voimakas lintujen laulu enteilee kevättä. Nyt ei pidä enää unohtaa aurinkosuojaa keväthangilla, sillä talven jäljiltä iho on herkillä ja palaa helposti. Auringon valosta saa kuitenkin nauttia, sillä siinä on paljon hyvääkin; esimerkiksi D-vitamiinin tuotanto käynnistyy iholla auringon UVB-säteilyn avulla.

Lue lisää

Oletko iltaihminen? Näin vuorokausirytmi vaikuttaa työkykyysi

maaliskuu 5, 2021 | Evogenom

oletko iltaihminen

Ihmiset voidaan jakaa vuorokausirytmin mukaan ilta-, aamu- ja päiväihmisiin. Erityisesti iltaihmisen kannattaisi huomioida oma luontainen vuorokausirytminsä, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan se voi vaikuttaa työkykyyn myöhemmin elämässä.

Lue lisää

1 2 3