Miksi laihduttaminen on niin vaikeaa? – Geenitieto painonhallinnan tukena

14 tammikuun, 2019 | Evogenom

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin pyritään karistamaan edellisen vuoden aikana hankitut liikakilot vyötäröltä. Moni on luvannut itselleen tehdä parannuksen ja aloittaa laihduttamisen siivoamalla jääkaappinsa epäterveellisestä ruoasta.

 

Kuntosaleilla käy myös kova kuhina, kun näitä lupauksia itselleen tehneet ihmiset saapuvat sankoin joukoin treenaamaan, mielessään toive laihtumisesta ja terveellisemmästä elämästä. Jotkut jopa saavat tuloksia aikaan, mutta pikkuhiljaa innostus katoaa ja ihmiset palaavat lopulta lähtötilanteeseen. Rikotut lupaukset sekä kaatuneet haaveet ajavat mielen maahan. Kaikki läpikäydyt trendikkäät laihdutusmenetelmät eivät toimineet toivotulla tavalla ja jäljelle jäi liikakilojen lisäksi epätoivo. Kaiken tämän keskellä mieleen tulee helposti ajatus, kannattaako enää edes yrittää… Kuulostaako tutulta?

 

 

Miksi edes yrittää, jos laihdutus ei toimi?

 

Nykyään jokainen varmasti tietää, mitä haittaa lihavuudesta voi olla terveydelle tai itsetunnolle. Tästä huolimatta kohonnut riski sairastua erilaisiin sairauksiin ei riitä kannustimeksi painonpudotukseen, yleisestä hyvinvoinnista puhumattakaan. Vaikka monet ylipainoon liittyvät huolet olisivat hyvin konkreettisia, voi pelkkä laihduttamisen ajattelu nostaa kielteisiä tunteita pintaan. Aikaisemmat kokemukset laihduttamisesta ovat mahdollisesti olleet huonoja tai kilot ovat tulleet heti takaisin motivaation loputtua, jolloin negatiivinen oravanpyörä on valmis.

Vaikka monet ylipainoon liittyvät huolet olisivat hyvin konkreettisia, voi pelkkä laihduttamisen ajattelu nostaa kielteisiä tunteita pintaan.

Laihtuminen ja ihannepainossa pysyminen ei olekaan niin yksinkertainen asia, että siinä onnistuisi yleisesti pelkästään kuntoilemalla ja syömällä terveellisemmin. Jokainen ihminen on erilainen, ja erilaisia ovat myös syyt niihin seikkoihin, jotka jokaisen kohdalla vaikuttavat painonhallintaan. Tällöin jokaisen tulisikin tarkastella itseään pintaa syvemmältä, jolloin voimme paremmin ymmärtää, miten kehomme toimii. Laihdutus ja ihannepainossa pysyminen vaativat ymmärrystä omasta itsestä henkilökohtaisella tasolla.

 

 

Vastaus painonpudotuksen ongelmiin löytyy geeneistä

 

Painonhallinta on monimutkainen kokonaisuus, johon vaikuttaa ravinnon, liikunnan sekä psykologian lisäksi pitkä liuta erilaisia geenejä. Yksistään geenejä ei voi syyttää liikalihavuudesta, mutta ne ovat avainasemassa etsittäessä syitä siihen, miksi niin monet epäonnistuvat laihduttamisessa. Geenit ovat kehomme pohjapiirroksia, joita tulkitsemalla voidaan löytää vastauksia moniin kysymyksiin kuten siihen, miksi laihduttaminen on niin vaikeaa.

 

Elimistöön kertyvä rasva on varastoitua energiaa, jonka pääasiallinen tehtävä historian saatossa on ollut auttaa meitä selviämään sellaisten ajanjaksojen läpi, jolloin ravintoa on ollut niukemmin saatavilla. Ihmisessä, jolle kertyy helposti liikakiloja, ei siis ole varsinaisesti mitään vikaa, koska lihominen on luonnollista. Modernin hyvinvoinnin aikakaudella tuo ominaisuus kuitenkin saattaa aiheuttaa ongelmia, koska ravinnon saanti on säännöllistä sekä olemukseltaan hyvin erityyppistä, kuin mihin elimistömme on alunperin sopeutunut.

 

Nykyteknologian avulla voidaan helposti kartoittaa, kannatko tiettyjä suoraan lihavuuteen vaikuttavia geenejä tai onko elimistölläsi esimerkiksi taipumusta suosia tietyntyyppistä ravintoa. Jos olet aikaisemmin kysynyt itseltäsi, miksi laihduttaminen on niin vaikeaa, vastaus todennäköisesti piilee perintötekijöissäsi ja siinä, miten hyvin ymmärrät kehosi toimintaa. Henkilökohtaisten häiriötekijöiden tunnistaminen on erityisen tärkeää silloin, kun yleiset ohjenuorat laihduttamisen tukena eivät riitä.

On olemassa joukko geenejä, joiden tiedetään suoraan vaikuttavan rasvakudoksen määrään elimistössä.

 

Geenikartoitus painonhallinnan tukena

 

Yksikään personal trainer tai laihdutusopas ei voi ymmärtää sitä kokonaisuutta, jota kehosi pitää sisällään. Tästä syystä geenikartoituksen tekeminen voi tuoda merkittävää apua painonhallintaan, koska tällöin “kehon kuuntelemiselle” on olemassa avoin käsikirja, joka kertoo sinulle suoraan, mihin seikkoihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Se, mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi sinulla, koska olet geenistöltäsi erilainen, jolloin mahdolliset syyt painonhallinnan ongelmiin ovat myös erilaisia.

 

Geenikartoitus selvittää monipuolisesti ihmisen perimään liittyviä ominaisuuksia, jotka ovat suoraan yhteydessä siihen, mitä kaikkea me tänä päivänä teemme ja siihen, miten terveitä me olemme. Geenitesteillä löytyvä tieto auttaa ihmisiä ymmärtämään enemmän itsestään ja kulkemaan kohti parempaa elämänlaatua, oli kyse sitten hyvinvoinnista, liikunnasta tai painonhallintaan liittyvistä kysymyksistä.

 

On olemassa joukko geenejä, joiden tiedetään suoraan vaikuttavan rasvakudoksen määrään elimistössä. Tietyn lihavuusgeenin kantajan rasvasolut voivat esimerkiksi imeä itseensä keskivertoa enemmän glukoosia, mikä saa hitaaseen aineenvaihduntaan yhdistettynä aikaan tilanteen, joka lähes varmasti asettaa haasteita ihmisen painonhallinnalle.

 

Geenit vaikuttavat myös suoraan siihen, millaisia mieltymyksiä meillä on ravinnon suhteen. Tästä syystä jotkut ihmiset ovat erityisen persoja makealle, kun toiset eivät välitä siitä lainkaan. Samaa informaatiota tulkitsemalla voidaan myös selvittää, miten elimistö kykenee hyödyntämään erilaisia tärkeitä ravintoarvoja, jotka ovat suoraan yhteydessä terveyteen sekä painonhallintaan.

 

 

”Painonhallinnan ongelmat ovat oman kehon, psyykkisten ominaisuuksien sekä ulkoisten rasitteiden solmukohta, jota voi lähteä helpoiten purkamaan ymmärtämällä syitä sen taustalla.”

 

 

Luotettava ja kotimainen geenitesti

 

Mikäli olet kiinnostunut tuntemaan itsesi paremmin, voit tilata Evogenom-geenitestin luotettavasti suoraan kotiisi. Evogenomin geenikartoitus on monipuolisin markkinoilta löytyvä tietopaketti sinusta itsestäsi, ja se on tästä syystä myös rehellisen tehokas painonhallinnan työkalu, sillä geenit ovat muuttumaton osa sinua ja ne eivät valehtele.

 

Testin tekeminen kotioloissa on helppoa ja nopeaa. Sinun tulee vain antaa sylkinäyte pakkauksen mukana tulleiden ohjeiden mukaan ja lähettää näyte analysoitavaksi. Pakkauksessa ei ole mukana henkilötietojasi, vaan tunnistamme näytteen koeputkessa olevan yksilöintikoodin avulla, jolloin yksityisyyden suoja on turvattu.

 

Evogenom tarjoaa kolmea erilaista geenikartoitusta, jotka ovat PREMIUM, SPORT sekä PRO, jota on saatavilla vain valtuutettujen jälleenmyyjien välityksellä. PREMIUM-raportti on edullisin yksityishenkilöille suunnattu kokonaisuus, joka pitää sisällään kaiken sen, mitä sinun tulee tietää painonhallintaan, terveyteen sekä yleisesti hyvinvointiin liittyvistä asioista. Tietopaketti kertoo sinulle monipuolisesti laajennettua perustietoa sinusta itsestäsi ja siitä, miten voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi.

 

Evogenomilta tilattavat geenitestit ovat olleet suuri hitti, koska ihmiset ymmärtävät sen arvon, mitä geenikartoitus kertoo heistä itsestään ja miten se voi auttaa heitä kulkemaan paremmin kohti tavoitteitaan. Suuri joukko suomalaisia arvostaa myös Evogenomin kotimaisuutta, koska ymmärrettävistä syistä monet globaalit toimijat eivät pysty takaamaan tarpeeksi luotettavaa yksilön suojaa toiminnalleen.

 

 

Älä epäröi enää, aloita uusi elämä tänään!

 

Olet lukenut tänne saakka, joten mieti vielä mielessäsi kahta erilaista vaihtoehtoa. Toinen vaihtoehto pitää elämäsi ennallaan, kun taas toinen tuo mukanaan avaimen, joka avaa uusia ovia paremmalle ymmärrykselle itsestäsi sekä hyvinvoinnistasi. Painonpudotukseen voivat vaikuttaa monet piilevät seikat, jotka tekevät siitä vaikeaa.

Pääasia on tyytyväisyys omaan itseensä, jonka kautta kiinnostus oman hyvinvoinnin kehittämiselle lisääntyy.

Painonhallinnan ongelmat ovat oman kehon, psyykkisten ominaisuuksien sekä ulkoisten rasitteiden solmukohta, jota voi lähteä helpoiten purkamaan ymmärtämällä syitä sen taustalla. Suurta roolia tässä kokonaisuudessa näyttelevät geenit, koska ne ovat osa meitä ja ne tekevät meistä meidät. Geenikartoitus voi myös auttaa merkittävästi terveen minäkuvan luomisessa, sillä ihmiset todellakin eroavat perimältään, eikä jokaisen tarvitse olla langanlaiha. Pääasia on tyytyväisyys omaan itseensä, minkä kautta kiinnostus oman hyvinvoinnin kehittämiselle lisääntyy.

 

Myöskään periytyvien sairauksien riskien ja väärien elämäntapojen yhteisvaikutusten selvittämistä ei kannata lykätä, koska omaan terveyteen ja hyvinvointiin voi vaikuttaa aina sitä paremmin, mitä aikaisemmin siihen alkaa kiinnittämään huomiota.

 

Lue lisää Evogenomin tarjoamista tuotteista ja palveluista